top of page

OPPSKRIFTER MED ALPAKKAKJØTT
Klikk p å bildene under for å lese hele oppskriften av det du ønsker å lage

Gulasj av Helle Øder Valebrokk
En fantastisk god Gulasj!
Med tillatelse fra Helleskitchen.org så har vi fått lov å bruke hennes oppskrift. Kjøttet er byttet ut med alpakkakjøtt, ellers så er oppskriften som Helle har skrevet den.
INGREDIENSER
▪ 700 g høyrygg av alpakka i terninger (ca 2 x 2 cm)
▪ 3 ss smør
▪ 2 selleristenger, skåret i små terninger
▪ 1 stor løk, finhakket
▪ 180 g gulrot (ca 2 mellomstore) skåret i terninger
▪ 1 rød paprika, skåret i terninger
▪ 100 g persillerot (ca 3 små), skåret i terninger
▪ 3 store fedd hvitløk, skåret i tynne skiver
▪ 2,5 dl oksekraft av god kvalitet
▪ ca 7,5 dl vann
▪ 1 dl knuste tomater på boks
▪ 3 ss søtt paprikapulver (helst ungarsk)
▪ 1 ss pikant paprikapulver (helst ungarsk) (ikke røkt)
▪ 1 ts malt spisskummen (eller frø) eller karve
▪ salt etter smak
▪ 4 stk poteter, skåret i terninger
▪ persille til pynt
▪ evt. rømme til servering
SLIK GJØR DU
1
Brun kjøttet i halvparten av smøret i en tykkbunnet gryte. Salt lett. Legg til sides.
2
Tilsett resten av smøret i gryten og mykne løken. Tilsett paprikapulveret og spisskummen. Surr det godt sammen med løken i noen minutter under omrøring på medium varme.
3
Tilsett hvitløk, selleri, gulrot, paprika og persillerot. Rør godt. Hell på kraft, tomat og vann så det dekker godt kjøttet og grønnsakene.
4
Kok opp, senk temperaturen til medium minus og sett på lokk. La stå en times tid. Smak og rør. La stå med lokk en times tid til. Tilsett halvparten av potetene og sett på lokk i en ny time. Når suppen har småkokt i tre timer til sammen slår du av platen, smaker til med mer salt og paprikapulver og lar lokket være på.
5
En time før servering koker jeg igjen opp suppen og slår temperaturen ned til lav og lar den trekke. Når det står igjen 1/2 time tilsetter jeg resten av potetene. Fremdeles på lav temperatur. Når potetene er møre serverer jeg suppen.
bottom of page
